Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
triple-honey-cake

Triple honey cake

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Voor de biscuit

Voor de honeycomb

Voor het glazuur

Bereiding

  1. Verwarm voor de biscuit de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Klop de eieren met de suiker in minimaal 10 minuten wit en stevig. Meng het zelfrijzend bakmeel met het aardappelzetmeel, het zout en het kaneelpoeder en zeef het over het eimengsel. Spatel erdoorheen. Sprenkel de honing over het beslag en spatel hem erdoorheen.

  2. Verdeel het beslag over 2 met boter ingevette en met bloem bestoven springvormen (18 cm Ø). Bak ca. 25 minuten in de oven. Verlaag eventueel de oventemperatuur na ca. 15 minuten (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C) als de biscuit te donker dreigt te worden. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

  3. Bekleed voor de honeycomb een ovenschaal met ruim bakpapier. Verhit de suiker met de honing en een snufje zout in een ruime pan tot 147°C. Neem van het vuur. Zeef de baking soda eroverheen en roer met een houten spatel snel door. Schenk het mengsel direct in de ovenschaal. Laat minimaal 30 minuten uitharden.

  4. Klop voor het glazuur de boter met de poedersuiker tot een glad mengsel. Klop 2 el honing en de zure room erdoorheen. Klop door tot een dik glazuur. Snijd eventueel de bovenkant van de biscuits om ze recht te maken. Zet 1 biscuit op een taartplateau en verdeel de helft van het glazuur eroverheen. Zet de andere biscuit erbovenop en strijk met een paletmes het overige glazuur erover- en eromheen. Strijk de taart glad af.

  5. Breek de honeycomb in stukken en verdeel wat stukken over de buitenste rand van de taart. Besprenkel de taart vlak voor het serveren met honing. Van de honeycomb houd je over. Hij is 1-2 weken houdbaar in een afgesloten trommel. Doop de stukjes eventueel voor de helft in gesmolten pure chocolade. Lekker bij de thee!

Foto's: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Anne Heesink Styling: Anne Heesink Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)