Tuinerwtenroomijs met kokos en limoen
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng een pan water aan de kook. Kook op laag vuur de erwten ca. 2½ minuut. Giet af en doe de erwten meteen in koud water. Schep de erwten over in ijswater en houd apart.
Doe de kokosmelk, de suiker en het kokosmelkpoeder in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer door en laat op laag vuur 2-3 minuten zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Giet de erwten af en doe ze samen met het kokosmelkmengsel in een blender of keukenmachine en maal glad. Schenk het mengsel twee keer door een zeef om het zo glad mogelijk te maken. Roer het limoensap, de limoenschil en de wodka erdoorheen. Zet in de koelkast tot het mengsel helemaal koud is.
Doe het mengsel in een ijsmachine en laat draaien volgens de instructies van de fabrikant. Serveer direct of vries het in tot het de gewenste dikte heeft. In de diepvries blijft het ijs twee tot drie weken goed.