Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Tuinerwtenroomijs met kokos en limoen

Tuinerwtenroomijs met kokos en limoen

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

gram ijs
600

Ingrediënten

Benodigdheden

  • ijsmachine
Bij ijs denk je misschien gelijk aan zoete smaken, maar dit tuinerwtenroomijs met kokos en limoen is verrassend lekker. Probeer maar!
Tip met tuinerwten
Als je tuinerwten serveert kun je ze beter niet koken in een pan water. Ze zijn dan wel snel gaar, maar hoe meer water je gebruikt, hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan. Kies in plaats daarvan dus liever voor stomen, dan komt de zoetige smaak ook het best tot zijn recht.

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook. Kook op laag vuur de erwten ca. 2½ minuut. Giet af en doe de erwten meteen in koud water. Schep de erwten over in ijswater en houd apart.

  2. Doe de kokosmelk, de suiker en het kokosmelkpoeder in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer door en laat op laag vuur 2-3 minuten zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Giet de erwten af en doe ze samen met het kokosmelkmengsel in een blender of keukenmachine en maal glad. Schenk het mengsel twee keer door een zeef om het zo glad mogelijk te maken. Roer het limoensap, de limoenschil en de wodka erdoorheen. Zet in de koelkast tot het mengsel helemaal koud is.

  3. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat draaien volgens de instructies van de fabrikant. Serveer direct of vries het in tot het de gewenste dikte heeft. In de diepvries blijft het ijs twee tot drie weken goed.

Per portie (100g): 319 kcal | 40 g koolhydraten | 4 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Luis Peral Foodstyling: Livia Abraham

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)