Bereiding

Wij geven de welbekende tuna melt onze eigen twist door ‘m te maken met gegrilde lente-ui. Door de lente-ui heel zachtjes in boter en azijn te bakken wordt hij lekker zoet. En laat dat nou net heerlijk smaken in combinatie met de tonijn.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°). Was de lente-ui en snijd hem in stukken van ca. 4 cm. Verdeel de lente-ui over een vel aluminiumfolie en rol de zijkanten op maar het pakketje nog niet dicht. Voeg de laurier, een flink klontje boter, de azijn en een scheutje water toe aan het pakketje en vouw het dicht. Leg het pakketje in de oven en bak ca. 30 minuten tot de lente-ui helemaal zacht is.
  2. Haal het pakketje uit de oven. Zet de oven op de grillstand. Meng de tonijn, de mayonaise, de kappertjes en de bleekselderij. Breng op smaak met het sap en de geraspte schil van de limoen, de mosterd, zout en peper. Rooster de muffinbroodjes kort in de oven en verdeel het tonijnmengsel eroverheen. Verdeel de lente-ui eroverheen en maak af met een plakje cheddar. Zet de broodjes kort terug in de oven om de kaas te laten smelten.

Per portie: ca. 367 kcal | 19 g eiwit
25 g vet | 17 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood