Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Tuna melt met gegrilde lente-ui

Tuna melt met gegrilde lente-ui

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°). Was de lente-ui en snijd hem in stukken van ca. 4 cm. Verdeel de lente-ui over een vel aluminiumfolie en rol de zijkanten op maar het pakketje nog niet dicht. Voeg de laurier, een flink klontje boter, de azijn en een scheutje water toe aan het pakketje en vouw het dicht. Leg het pakketje in de oven en bak ca. 30 minuten tot de lente-ui helemaal zacht is.

  2. Haal het pakketje uit de oven. Zet de oven op de grillstand. Meng de tonijn, de mayonaise, de kappertjes en de bleekselderij. Breng op smaak met het sap en de geraspte schil van de limoen, de mosterd, zout en peper. Rooster de muffinbroodjes kort in de oven en verdeel het tonijnmengsel eroverheen. Verdeel de lente-ui eroverheen en maak af met een plakje cheddar. Zet de broodjes kort terug in de oven om de kaas te laten smelten.

Per portie: 367 kcal | 17 g koolhydraten | 19 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie