Een Marokkaanse tajine ken je misschien al wel. Maar ken je ook de Tunesische tajine? De Marokkaanse variant is een stoofschotel die meestal wordt gemaakt met vlees of kip en groenten en traditioneel wordt bereid in een aardewerken tajine, maar dit is een soort frittata op basis van ei en aardappel. De combinatie van kip en doperwtjes doet het heel goed!
Een Marokkaanse tajine ken je misschien al wel. Maar ken je ook de Tunesische tajine? De Marokkaanse variant is een stoofschotel die meestal wordt gemaakt met vlees of kip en groenten en traditioneel wordt bereid in een aardewerken tajine, maar dit is een soort frittata op basis van ei en aardappel. De combinatie van kip en doperwtjes doet het heel goed!
Tips
Het is ook leuk om dit gerecht in een siliconen muffinvorm te maken, zodat je individuele porties krijgt. Wil je het vegetarisch maken? Gebruik dan plantaardige kipstukjes als vleesvervanger of doe er extra groenten in.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de helft van alle kruiden. Snipper de ui en pers de knoflook uit.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de kipfilet toe en bak mee tot het rondom goudbruin is.
Kook ondertussen de aardappelblokjes in water met wat zout in 5 minuten gaar en giet af.
Klop de eieren los met de rest van de kruiden en de kaas. Voeg de kip, aardappelblokjes en doperwten hier aan toe. Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20×35 cm of ovenschaal in met olie en giet hierin het eimengsel.
Bak de tajine in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten rusten voor je het in stukken snijdt.
Wat vind jij van dit recept?
Uit het boek
100 ramadanrecepten
€ 27,99
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!