Bereiding

1. Laat de gelatine 10 minuten wellen in koud water. Snijd de vijgen in dunne reepjes. Vet een ovenschaal (ca. 10×18 cm) in met een beetje boter.

2. Doe 100 ml water in een pan en breng het aan de kook. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer steeds tot de suiker opgelost is. Rasp de schil van de sinaasappel en roer erdoorheen.

3. Knijp de citroen in een apart bakje uit. Roer 6 el maïzena glad met het citroensap en 5 el water. Voeg het toe aan het suikermengsel en kook het ca. 4 minuten goed door tot er een stroperige massa ontstaat.

4. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en roer hem door het suikermengsel tot hij is opgelost. Voeg de reepjes vijg toe. Schenk het geheel in de ingevette ovenschaal en laat het 4 uur in de koelkast opstijven.

5. Bestrooi een snijplank met de overige maïzena en de poedersuiker, stort het Turks fruit op de snijplank en snijd het in ca. 24 stukjes. Wentel de stukjes voorzichtig in het maïzena-poedersuikermengsel. Bewaar het Turks fruit in een afgesloten bak met velletjes bakpapier tussen de laagjes.

Valentijnstip: zoeter dan zoet, snijd het turks fruit in de vorm van hartjes.

Per stuk: ca. 117 kcal
1 g eiwit | 0 g vet | 28 g koolhydraten

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Locatie: la-tertulia.nu