Turkse kebabspiesjes met peterselie en tomaat
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de helft van de peterselie fijn. Pel en snipper de knoflook. Kneed de gehakte peterselie, de knoflook, het paprikapoeder, het chilipoeder en het komijnpoeder door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
Vorm 8 rolletjes van het gehakt en steek door ieder rolletje een satéprikker. Wrijf het gehakt in met 1 el olijfolie. Gril de gehaktrolletjes 10-15 minuten rondom in een hete grillpan.
Pel de rode en de witte ui en schaaf ze in dunne ringen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Meng de tomaat, de kidneybonen, de overige peterselie en de uiringen. Bedruppel met 2 el olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kebabs met de tomaten-bonensalade.