Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Turron (amandelnougat)

Turron (amandelnougat)

  • Eenvoudig

  • 52 minuten bereidingstijd52 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 170°C). Bekleed een bakplaat en een cakeblik (ca. 25 cm lang) met bakpapier. Verdeel de amandelen over de bakplaat. Rooster in 10-15 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen.

  2. Klop het eiwit in een schone kom met een elektrische mixer stijf. Schenk de honing in een koekenpan en verhit op laag vuur. Laat
    ca. 15 minuten op het vuur staan zonder te roeren. Voeg de suiker toe en roer het geheel goed door. Roer ca. 15 minuten verder op laag vuur tot de suiker is opgelost en er een ingekookte honing is ontstaan. Haal de pan van het vuur en schep het eiwit erop.

  3. Spatel het eiwit voorzichtig door het honingmengsel. Verhit nog even kort op laag vuur en roer door tot je een lichtgekleurde massa
    hebt. Zet het vuur uit en roer direct de amandelen erdoorheen. Wacht hier niet mee, omdat de nougat meteen hard wordt en je de noten er dan niet meer doorheen kunt roeren.

  4. Giet het beslag in de vorm en strijk glad. Zet de vorm 10-12 uur in de koelkast om op te laten stijven. Haal de nougat uit de koelkast en snijd met een scherp mes in repen of blokjes. Je kunt de nougat enkele weken bewaren in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

Per portie: 89 kcal | 10 g koolhydraten | 2 g eiwit | 4 g vet

van Elisabeth (@ellouisacooking)

Wat vind jij van dit recept?

1 / 5.0 (1 stem)