Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Udonnoedels met sesam en lente-ui

Udonnoedels met sesam en lente-ui

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dep de tofu met keukenpapier goed droog. Snijd de tofu in blokjes, wikkel in keukenpapier en leg er iets zwaars bovenop. Laat ca. 15 minuten uitlekken.

  2. Meng de maizena met de chilivlokken, de gemalen szechuanpeper en een snuf zout in een kom. Wentel de tofublokjes in het mengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn.

  3. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak er de tofu in 5-6 minuten rondom goudbruin in. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak er de lente-ui en de sperziebonen 3-4 minuten in tot ze zacht zijn en goudbruine randjes beginnen te krijgen. Doe de noedels in een hittebestendige kom en giet er kokend water uit de waterkoker overheen. Giet af en laat goed uitlekken. Doe de noedels bij de groenten in de wok. Roerbak enkele minuten verder tot alles goed heet is. Voeg de sesamolie en 2 tl sesamzaad toe en laat enkele seconden bruisen. Schenk 1 el sojasaus en de rijstazijn erbij en voeg de tofu toe. Meng alles kort door elkaar en verdeel de noedels over kommen. Bestrooi met nog wat sesamzaadjes en serveer er extra sojasaus bij.

Per portie: 356 kcal | 38 g koolhydraten | 18 g eiwit | 13 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Katie Marshall Foodstyling: Hannah Wilkinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)