Uienbroodjes met roomkaas en munt
Gemiddeld
ca. 1 uur en 35 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Los de verse gist en de suiker op in ca. 200 ml lauwwarm water en laat het mengsel ca. 15 minuten rusten. Meng het meel met 1 tl zout en vorm er een kring van op een schoon werkvlak.
Schenk het gistmengsel in het midden van de kring. Meng het meel en het water met je vingertoppen tot een deeg. Kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je een dun vlies van het deeg kunt vormen zonder dat het scheurt.
Vorm een bal van het deeg en leg hem in een met een beetje olijfolie ingevette kom. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg ca. 1 uur rijzen.
Stort het deeg op een met meel bestoven werkvlak en druk er voorzichtig de lucht uit. Verdeel het deeg in 6-8 porties. Rol het deeg uit tot platte cirkels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg meerdere malen in met een vork en bestrijk het met 1 el olijfolie. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5). Pel en snipper de ui. Meng de ui met 1 el olijfolie en het zeezout. Strooi het uimengsel over de deegcirkels. Bak de broodjes ca. 15 minuten in de oven.
Was de munt, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de helft van de munt fijn en meng hem door de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de broodjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Serveer de broodjes met de roomkaas. Garneer met de overige munt.