Uienpakora met koriander-komkommerraita en limoen
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn. Meng in een kom de ui met de gehakte peper, het zout, de curry madras en de suiker. Laat ca. 10 minuten staan.
Meng het kikkererwtenmeel door de ui en kneed tot een samenhangend geheel.
Halveer voor de komkommerraita de komkommer in de lengte en schep er met een theelepel de zaadlijsten uit. Rasp de komkommer fijn en meng er ½ tl zout doorheen. Laat ca. 10 minuten staan. Leg de komkommer op een schone theedoek, vouw de doek dicht en knijp zoveel mogelijk
vocht uit de komkommer.Meng de uitgeknepen komkommer met de yoghurt, de korianderzaadjes en de verse koriander. Breng op smaak met limoensap en evt. wat extra zout.
Verhit de frituurolie in een ruime pan tot ca. 170°C. Frituur kleine hoopjes van het uienmengsel in ca. 4-5 minuten goudbruin en krokant in de olie. Keer de pakora regelmatig om.
Schep de pakora uit de olie en laat ze op keukenpapier kort uitlekken. Serveer de pakora met de raïta en eventueel wat partjes limoen en een beetje verse koriander.