Over Tilda
Tilda basmati is de champagne onder de rijst: wij selecteren enkel pure basmati van de hoogste kwaliteit. Net zoals bij goede wijn, is basmati afhankelijk van een goede oogst. Basmati kan maar op één plaats ter wereld groeien: aan de voet van de Himalaya. De combinatie van het unieke klimaat, de conditie van de grond en het pure smeltwater uit de bergen zorgt ervoor dat de basmati kan uitbloeien tot de beste rijstsoort. En net zoals champagne met de jaren beter wordt, verbetert ook basmati met de tijd. Wij laten onze basmati eerst maanden rijpen voordat we de rijst zorgvuldig in de molen verwerken. Andere granen en gebroken korrels filteren wij eruit, zodat er geen zetmeel vrijkomt die de rijst plakkerig maakt. Zo geeft Tilda zijn basmati een diepere, rijkere smaak.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 210°C/ hetelucht: 190°C). Pel de uien en snijd ze in ringen. Doe de uien met de olie, de boter, de kaneelstokjes, het komijnzaad en de zwarte peper in een grote ovenschaal. Zet in de oven en bak de uien in ca. 30 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
Verwarm de bouillon in een pannetje tot hij net kookt. Neem de schaal met uien uit de oven en meng de rijst erdoorheen. Zorg dat alles goed gemengd is. Schenk de hete bouillon eroverheen en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet ca. 20 minuten in de oven tot de rijst gaar is. Garneer de pilav met de rozijnen, de lente-ui en de koriander.
Per portie: 286 kcal | 53 g koolhydraten | 5 g eiwit | 5 g vet
Wat vind jij van dit recept?