
Ultiem pie-deeg
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng 300 g bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Voeg ¼ van de boter toe en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
Voeg de rest van de boter toe en druk de boterblokjes met je vingertoppen plat. Zet de kom ca. 10 minuten in de vriezer. Neem weer uit de vriezer en voeg 6 el ijskoud water en de wodka toe. Roer met een spatel tot het deeg net samenhangt. Stort het deeg op een werkblad en druk het met je handen bij elkaar. Als de boter in het deeg zacht voelt leg het deeg dan 10 minuten in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 15×40 cm. Rol het deeg vanaf de korte zijde op tot een dikke rol. Snijd de rol in 2 stukken. Rol elk stuk uit tot een platte schijf en verpak in vershoudfolie. Leg tot gebruik in de koelkast. Gebruik beide stukken voor een heel recept en 1 voor een half recept. Wat je over hebt kun je invriezen voor later gebruik.