Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Ultiem pie-deeg

Ultiem pie-deeg

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Meng 300 g bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Voeg ¼ van de boter toe en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel.

  2. 2. Voeg de rest van de boter toe en druk de boterblokjes met je vingertoppen plat. Zet de kom ca. 10 minuten in de vriezer. Neem weer uit de vriezer en voeg 6 el ijskoud water en de wodka toe. Roer met een spatel tot het deeg net samenhangt. Stort het deeg op een werkblad en druk het met je handen bij elkaar. Als de boter in het deeg zacht voelt leg het deeg dan 10 minuten in de koelkast.

  3. 3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 15×40 cm. Rol het deeg vanaf de korte zijde op tot een dikke rol. Snijd de rol in 2 stukken. Rol elk stuk uit tot een platte schijf en verpak in vershoudfolie. Leg tot gebruik in de koelkast. Gebruik beide stukken voor een heel recept en 1 voor een half recept. Wat je over hebt kun je invriezen voor later gebruik.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)