Ultieme rijstpudding
Eenvoudig
ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng in een pan met dikke bodem de melk en de slagroom aan de kook. Voeg de rijst toe en roer goed door. Gebruik liever geen dessertrijst, deze bestaat meestal uit gebroken korrels voor een kortere kooktijd, maar geeft ook een papperig resultaat. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de rijst. Breng opnieuw aan de kook en zet het vuur laag, zodat de pudding net kookt.
Kook de rijst op middelhoog vuur in ca. 20 minuten beetgaar. Roer af en toe goed door om de korrels los van elkaar te maken. Hoe verder in het kookproces, hoe vaker je moet roeren, omdat de pudding dikker wordt. Proef of de rijst gaar is en neem de pan van het vuur. Roer de suiker, het zout en de boter door de warme pudding. De suiker voeg je pas aan het eind toe, omdat de suiker verhindert dat de rijst goed gaar wordt. Serveer direct en rasp er wat sinaasappelschil overheen. Lekker met vers fruit of compote.