
Upside-down gember-ananascake
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bereiding
Vet een taartvorm (28 cm Ć) in met boter en bestrooi de bodem met wat suiker. Verdeel de schijfjes ananas iets overlappend over de bodem.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180Ā°C / hetelucht: 160Ā°C). Klop 200 g boter met 175 g bruine basterdsuiker en een snuf zout in ca. 15 minuten romig en luchtig. Klop de eieren er een voor een doorheen. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei goed is opgenomen. Zet de mixer of keukenmachine op de laagste stand en voeg al kloppend het bakmeel en de gember toe. Meng zo kort mogelijk tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de ananas in de vorm en strijk glad. Bak de cake in ca. 40 minuten gaar in de oven.
Neem de cake uit de oven en laat hem ca. 5 minuten afkoelen. Stort de cake ondersteboven op een bord of rooster en laat helemaal afkoelen. Meng de gembersiroop met het limoensap en evt. de rum. Bedruip de cake ermee en serveer.