Bereiding

Kwark kennen we van het ontbijt, maar naast het bakje muesli zien we hem graag terug in zoete broodjes, taarten en toetjes. Kwark geeft je zoetigheid een frisse kick!

  1. Karamelliseer de suiker met een scheutje water in een pan tot hij mooi goudbruin is. Was de limoen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Pers het sap uit de limoen.Neem de gekaramelliseerde suiker van het vuur en blus hem af met het limoensap en de slagroom. Verwarm de karamel op laag vuur tot de suiker helemaal is opgelost. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  2. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Roer de kwark glad met het vanillemerg en de limoenschil. Verdeel de kwark over bakjes. Pel de bananen en snijd ze in dikke plakken. Verdeel de banaan over de kwark en schenk de limoenkaramel eroverheen.

© Foto’s: Stephan van Raay, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister