Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C (hetelucht) of 175 °C (boven- en onderwarmte). Vet de bakvormen in met bakspray en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef de tarwebloem, maizena, het bakpoeder en zout in een mengkom.
  2. Doe de roomboter, zonnebloemolie, kristalsuiker, vanillesuiker, het vanille-extract en de citroenrasp in een andere mengkom en klop dit in 8-10 minuten romig en wit in een staande mixer met platte menghaak of met een handmixer op middelhoge snelheid.
  3. Voeg de eieren een voor een toe en mix steeds kort door tot deze volledig zijn opgenomen. Dit duurt circa 20 seconden per ei. Spatel tussendoor de zij- en onderkant van de kom schoon zodat het beslag goed kan mengen.
  4. Zet de mixer op de laagste snelheid en voeg het bloemmengsel en de karnemelk in drie delen om en om toe aan het beslag. Spatel wederom langs de zijkanten en mix het beslag ten slotte 30 seconden op middelhoge snelheid tot een glad geheel.
  5. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en zet in het midden van de oven. Bak de cakes in 40-45 minuten gaar en goudbruin. Ze zijn gaar als een satéprikker die je erin prikt er droog uitkomt.
  6. Haal de cakes uit de oven en laat ze 15 minuten in de bakvorm afkoelen op een taartrooster. Snijd daarna de zijkanten van de cakes los van de vorm, stort de cakes ondersteboven op het taartrooster en laat volledig afkoelen. Verpak de cakes goed in plasticfolie en bewaar tot gebruik op een koele en droge plek.
Zoets van Zeinab

Uit het boek:

Zoets van Zeinab
€29,99

TIP:
Geen citroen in huis of liever een andere smaak? Gebruik eens limoen- of sinaasappelrasp. 1 theelepel kaneel of gemalen kardemom doet het ook goed in dit recept en geeft meteen meer diepte aan de smaak!