
Vanillecupcake met gesuikerde viooltjes
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
25 minuten wachttijd25 min. wachttijd
Bereiding
Splijt 1 vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop 250 g boter met 250 g suiker, het vanillemerg en Ā¼ tl zout in ca. 10 minuten met
een handmixer wit en luchtig. Voeg al kloppend Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Roer het bakmeel met een spatel door het beslag. Schep het beslag in de spuitzak.Verwarm de oven voor (elektrisch: 175Ā°C / hetelucht: 150Ā°C). Spuit het beslag in de papieren cakevormpjes en bak in ca. 25 minuten licht goudbruin en gaar in de oven. Laat op een rooster volledig afkoelen.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppend geleidelijk 250 g suiker toe en klop tot een stevig, glanzend schuim. Voeg 300 g boter in stukjes geleidelijk toe en blijf ca. 10 minuten op de laagste stand van de handmixer kloppen. Splijt het overige vanillestokje en schraap het merg eruit. Spatel het vanillemerg en een snufje zout door de botercrĆØme.
Schep de botercrĆØme in de spuitzak en spuit op ieder cupcakeje een flinke dot botercrĆØme. Strijk eventueel losjes met een klein paletmes uit. Versier met gesuikerde witte viooltjes.