Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Vanillecupcake met gesuikerde viooltjes

Vanillecupcake met gesuikerde viooltjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Splijt 1 vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop 250 g boter met 250 g suiker, het vanillemerg en ¼ tl zout in ca. 10 minuten met
    een handmixer wit en luchtig. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel. Roer het bakmeel met een spatel door het beslag. Schep het beslag in de spuitzak.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Spuit het beslag in de papieren cakevormpjes en bak in ca. 25 minuten licht goudbruin en gaar in de oven. Laat op een rooster volledig afkoelen.

  3. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppend geleidelijk 250 g suiker toe en klop tot een stevig, glanzend schuim. Voeg 300 g boter in stukjes geleidelijk toe en blijf ca. 10 minuten op de laagste stand van de handmixer kloppen. Splijt het overige vanillestokje en schraap het merg eruit. Spatel het vanillemerg en een snufje zout door de botercrème.

  4. Schep de botercrème in de spuitzak en spuit op ieder cupcakeje een flinke dot botercrème. Strijk eventueel losjes met een klein paletmes uit. Versier met gesuikerde witte viooltjes.

Per portie: 603 kcal | 57 g koolhydraten | 6 g eiwit | 39 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)