Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Vanillesemifreddo met gemarineerde aardbeien

Vanillesemifreddo met gemarineerde aardbeien

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de slagroom met het vanillemerg lobbig en zet hem in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie schuimig. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.

  2. Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Schenk het mengsel in een met vershoudfolie bekleed cakeblik of puddingvorm. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de diepvries.

  3. Was de aardbeien, halveer ze en laat ze uitlekken. Meng de balsamico met de honing. Leg de aardbeien in een schaal en schenk er de marinade overheen. Dek af met vershoudfolie en zet de aardbeien minimaal 4 uur in de koelkast.

  4. Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort hem uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Snijd plakken van de semifreddo en dien op met de aardbeien.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille Arnhem, Subba

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)