Varkenskarbonade met limabonen in romige mosterdsaus
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit 1 el olie in een pan en bak er de ui op middelhoog vuur in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder. Voeg de bonen en de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de spinazie toe, dek de pan af en laat de spinazie in 2-3 minuten slinken. Pureer met een staafmixer ca. 10 seconden zodat het geheel wat indikt maar een deel van de bonen heel blijft. Roer de crème fraîche en de mosterd erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat nog ca. 3 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat inkookt. Zet apart.
Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Houd de karbonades vast met een tang en duw ze met de vetrand in de pan om het vet te bruinen. Bak de karbonades 5-7 minuten aan elke
kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Verdeel de witte bonen met saus over twee borden en leg de karbonades erbovenop.