Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Varkenskarbonade met limabonen in romige mosterdsaus

Varkenskarbonade met limabonen in romige mosterdsaus

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de ui op middelhoog vuur in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder. Voeg de bonen en de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de spinazie toe, dek de pan af en laat de spinazie in 2-3 minuten slinken. Pureer met een staafmixer ca. 10 seconden zodat het geheel wat indikt maar een deel van de bonen heel blijft. Roer de crème fraîche en de mosterd erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat nog ca. 3 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat inkookt. Zet apart.

  2. Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Houd de karbonades vast met een tang en duw ze met de vetrand in de pan om het vet te bruinen. Bak de karbonades 5-7 minuten aan elke
    kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Verdeel de witte bonen met saus over twee borden en leg de karbonades erbovenop.

Per portie: 610 kcal | 22 g koolhydraten | 43 g eiwit | 37 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur & foodstyling: Esther Clark Foto’s: Faith Mason Styling: Sarah Birks

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)