Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor Varkenslende met venkel en azijn

Varkenslende met venkel en azijn

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal het venkelzaad grof in een vijzel. Snijd de vetlaag van het vlees kruislings in. Wrijf het vlees in met het venkelzaad, het chilipoeder en de olijfolie. Laat het vlees afgedekt in ca. 40 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  2. Bestrooi het vlees met zout en leg het in een braadslee. Braad het vlees ca. 45 minuten in de oven. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Was de venkelknollen en snijd ze in parten. Snijd het loof fijn.

  3. Strooi na ca. 45 minuten braden de tijm en het venkelloof over het vlees, leg de parten venkel erbij en giet de azijn eroverheen. Braad het vlees nog ca. 25 minuten en schep om de 5 minuten wat van het braadvocht over het vlees. Neem het vlees uit de oven, bedek het met aluminiumfolie en laat het minimaal 20 minuten rusten. Serveer het vlees met de venkel.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)