Lees verder onder de advertentie
Varkenslende met venkel en azijn
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maal het venkelzaad grof in een vijzel. Snijd de vetlaag van het vlees kruislings in. Wrijf het vlees in met het venkelzaad, het chilipoeder en de olijfolie. Laat het vlees afgedekt in ca. 40 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Bestrooi het vlees met zout en leg het in een braadslee. Braad het vlees ca. 45 minuten in de oven. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Was de venkelknollen en snijd ze in parten. Snijd het loof fijn.
Strooi na ca. 45 minuten braden de tijm en het venkelloof over het vlees, leg de parten venkel erbij en giet de azijn eroverheen. Braad het vlees nog ca. 25 minuten en schep om de 5 minuten wat van het braadvocht over het vlees. Neem het vlees uit de oven, bedek het met aluminiumfolie en laat het minimaal 20 minuten rusten. Serveer het vlees met de venkel.
Lees verder onder de advertentie