Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Snijd het spek in kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de champignons, het spek en de knoflook ca. 8 minuten op middelhoog vuur in. Laat afkoelen.
  2. Snijd het brood in kleine blokjes. Maal het champignonmengsel grof in een keukenmachine en voeg de broodblokjes toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  3. Snijd het vlees zo in dat een platte plak ontstaat. Bestrijk de binnenkant van het vlees met het champignonmengsel. Rol het vlees op en bind het op met het keukengaren.
  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Verhit 4 el boter in een ovenbestendige braadpan en braad er de rollade ca. 12 minuten rondom goudbruin in. Zet de pan in de oven en braad de rollade ca. 45 minuten, tot een kerntemperatuur van 58-60° C is bereikt. Draai de rollade af en toe en voeg eventueel een scheutje water toe aan het braadvocht.
  5. Leg de rollade op een snijplank en laat hem ca. 10 minuten rusten. Zet de pan met het braadvocht op het vuur en voeg de slagroom en de peperkorrels toe. Laat de saus ca. 5 minuten inkoken. Snijd het vlees in plakken en giet er de saus overheen.

Foto’s: foodies