Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Varkensschnitzel met kappertjes-salieboter

Varkensschnitzel met kappertjes-salieboter

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de kappertjes-salieboter

Bereiding

  1. Leg drie diepe borden naast elkaar op het werkblad. Meng in een bord de bloem met een flinke snuf zout en peper. Kluts in het tweede bord 1 ei. Meng in het derde bord de panko met de parmezaan en wat peper. Wentel de schnitzels achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

  2. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en frituur er de schnitzels 2-3 minuten aan elke kant in tot ze goudbruin en gaar zijn.

  3. Verhit voor de kappertjes-salieboter de boter in een andere pan en bak er de salieblaadjes knapperig in. Voeg de kappertjes toe en verwarm even mee.

  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er van de overige eieren 2 spiegeleieren in. Leg op iedere schnitzel een spiegel ei en lepel er de kappertjes-salieboter overheen. Lekker met een groene salade.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Faye Wears Foodstyling: Liberty Fennell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)