Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Varkensvleescurry met peultjes

Varkensvleescurry met peultjes

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak voor de currypasta het citroengras schoon. Halveer de stengels in de lengte en verwijder de buitenste bladeren. Snijd het citroengras in zeer dunne ringen en maal met 1 tl rietsuiker, 2 el sojasaus, het limoensap, de groenecurrypasta, een snufje zeezout en 3 el olie in een vijzel of in een keukenmachine tot een pasta.

  2. Dep het vlees eventueel droog en snijd het in ca. ½ cm dunne reepjes. Doe het vlees in het diepvrieszakje en voeg de currypasta toe. Draai het zakje goed dicht en kneed het vlees en de currypasta door elkaar. Laat ca. 5 minuten marineren.

  3. Maak intussen de peultjes schoon. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ca. 4 cm lange stukken.

  4. Verhit 1 el olie in een wok of grote pan op hoog vuur. Bak er het vlees met de currypasta rondom 3-4 minuten knapperig in. Neem uit de pan.

  5. Verhit 1 el olie in de wok. Fruit er de knoflook en de lente-ui in. Voeg de peultjes, 5 el water, 2 el sojasaus en 1 tl rietsuiker toe. Breng goed op smaak met peper en gaar afgedekt 4-5 minuten op middelhoog vuur verder. Voeg het vlees weer toe en verwarm het kort mee.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)