Bereiding

 

  1. Maak voor de currypasta het citroengras schoon. Halveer de stengels in de lengte en verwijder de buitenste bladeren. Snijd het citroengras in zeer dunne ringen en maal met 1 tl rietsuiker, 2 el sojasaus, het limoensap, de groenecurrypasta, een snufje zeezout en 3 el olie in een vijzel of in een keukenmachine tot een pasta.
  2. Dep het vlees eventueel droog en snijd het in ca. ½ cm dunne reepjes. Doe het vlees in het diepvrieszakje en voeg de currypasta toe. Draai het zakje goed dicht en kneed het vlees en de currypasta door elkaar. Laat ca. 5 minuten marineren.
  3. Maak intussen de peultjes schoon. Pel en snipper de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ca. 4 cm lange stukken.
  4. Verhit 1 el olie in een wok of grote pan op hoog vuur. Bak er het vlees met de currypasta rondom 3-4 minuten knapperig in. Neem uit de pan.
  5. Verhit 1 el olie in de wok. Fruit er de knoflook en de lente-ui in. Voeg de peultjes, 5 el water, 2 el sojasaus en 1 tl rietsuiker toe. Breng goed op smaak met peper en gaar afgedekt 4-5 minuten op middelhoog vuur verder. Voeg het vlees weer toe en verwarm het kort mee.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie