
Vegetarische boeuf bourguignon
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Zin in boeuf bourguignon, maar dan zonder vlees? Verander het vlees dan één op één met de Steakpuntjes van Planted. Net zo lekker!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de boter en de olie in een stoofpan op hoog vuur en bak de steakpuntjes een paar minuten aan de beiden zijden tot ze beginnen te kleuren. Neem uit de pan en houd apart.
Bak in dezelfde pan de sjalot op een laag vuur tot hij lichtbruin kleurt en zacht wordt. Zet het vuur hoger, voeg de wortel, de krieltjes en de champignons toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de kno ook, de rietsuiker en de tomatenpuree toe en bak al roerend ca. 1 minuut mee. Blus af met de wijn laat een paar minuten inkoken. Schenk de groentebouillon erbij en breng opnieuw aan de kook.
Leg de takjes tijm en rozemarijn en het laurierblaadje in de pan en laat ca. 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Roer de maizena met het water tot een papje, schenk bij de stoof en roer goed door tot het begint de binden. Laat nog ca. 5 minuten zachtjes koken.
Verwijder de takjes tijm en rozemarijn en het laurierblaadje. Roer de gebakken steakpuntjes door de bourguignon en breng op smaak met zout, peper en de peterselie.










