Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Plantaardige boeuf bourguignon met wortel, krieltjes en sjalot

Vegetarische boeuf bourguignon

In samenwerking met Planted
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Zin in boeuf bourguignon, maar dan zonder vlees? Verander het vlees dan één op één met de Steakpuntjes van Planted. Net zo lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Zin in boeuf bourguignon, maar dan zonder vlees? Verander het vlees dan één op één met de Steakpuntjes van Planted. Net zo lekker!
Variatie
Deze vegetarische twist op de klassieke boeuf bourguignon is gemaakt met plantaardige steakpuntjes, maar je kunt het gerecht ook met extra veel groenten maken. Probeer ook eens onze vegetarische pompoen bourguignon!

Bereiding

  1. Verhit de boter en de olie in een stoofpan op hoog vuur en bak de steakpuntjes een paar minuten aan de beiden zijden tot ze beginnen te kleuren. Neem uit de pan en houd apart.

  2. Bak in dezelfde pan de sjalot op een laag vuur tot hij lichtbruin kleurt en zacht wordt. Zet het vuur hoger, voeg de wortel, de krieltjes en de champignons toe en bak een paar minuten mee.

  3. Voeg de kno ook, de rietsuiker en de tomatenpuree toe en bak al roerend ca. 1 minuut mee. Blus af met de wijn laat een paar minuten inkoken. Schenk de groentebouillon erbij en breng opnieuw aan de kook.

  4. Leg de takjes tijm en rozemarijn en het laurierblaadje in de pan en laat ca. 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.

  5. Roer de maizena met het water tot een papje, schenk bij de stoof en roer goed door tot het begint de binden. Laat nog ca. 5 minuten zachtjes koken.

  6. Verwijder de takjes tijm en rozemarijn en het laurierblaadje. Roer de gebakken steakpuntjes door de bourguignon en breng op smaak met zout, peper en de peterselie.

Per portie: 640 kcal | 90 g koolhydraten | 27 g eiwit | 30 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!