Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom

Vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de zoete aardappel en de vegetarische gehaktballetjes 3-4 minuten rondom in. Voeg de mierikswortel en de slagroom toe. Breng rustig aan de kook en stoof de zoete aardappel in 20-25 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.

  2. 2. Meng de bieslook en de peterselie erdoorheen. Bestrooi voor het serveren met de gerookte amandelen. Heb je onverwacht extra eters? Voeg dan beetgaar gekookte spaghetti toe en verwarm deze nog 2 minuten mee in de saus.

Per portie: 591 kcal | 20 g koolhydraten | 20 g eiwit | 47 g vet

Foto’s, receptuur, foodstyling: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)