Bereiding

1. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de zoete aardappel en de vegetarische gehaktballetjes 3-4 minuten rondom in. Voeg de mierikswortel en de slagroom toe. Breng rustig aan de kook en stoof de zoete aardappel in 20-25 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.

2. Meng de bieslook en de peterselie erdoorheen. Bestrooi voor het serveren met de gerookte amandelen. Heb je onverwacht extra eters? Voeg dan beetgaar gekookte spaghetti toe en verwarm deze nog 2 minuten mee in de saus.

*Kun je geen verse mierikswortel vinden? Mierikswortelpasta is ook verkrijgbaar in een potje, gebruik dan 2-­3 theelepels.

Per portie: ca. 591 kcal
20 g eiwit | 47 g vet | 20 g koolhydraten

Foto’s, receptuur, foodstyling: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Meer lekkere vegetarische stoofrecepten? Ren dan nu snel naar de winkel voor het februarinummer van foodies.