Vegan bobotie bowl
Deze bobotie groentebowl met sperziebonen en plantaardig gehakt is een heerlijke variant op het traditionele Zuid-Afrikaanse gerecht. Je geeft het gerecht een zoete twist door het toevoegen van rozijnen en appel.
Ingrediënten
- 150 g notenrijst
- 4 el rozijnen
- 200 g sperziebonen (gedopt en gehalveerd)
- 1 gele ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 200 g plantaardig gehakt
- 2 tl gehaktkruiden
- 1 appel
- olie (om in te bakken)
- peper en zout
- Voor de saus:
- 1 el maïzena
- 200 ml ongezoete sojamelk
- 1 laurierblad
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1 el edelgistvlokken
- peper en zout
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Kook de notenrijst volgens de verpakking.
- Kook de sperziebonen in ca. 6 minuten. Kook de rozijnen mee in de laatste twee minuten. Laat de sperziebonen, na het afgieten, een paar minuten nagaren met de deksel op de pan.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
- Meng de maïzena met een deel van de sojamelk tot de maïzena is opgelost. Verhit de rest van de sojamelk met het laurierblaadje in een steelpan. Voeg ook de andere kruiden en de edelgistvlokken toe. Roer het maïzenapapje door de sojamelk. Roer tot het mengsel dikker wordt, maar breng het niet aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe en bak de blokjes appel mee tot deze zacht zijn.
- Schep de notenrijst in twee kommen. Serveer met de sperziebonen, het appel-ui-gehaktmengsel en de saus.