Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
ijsjes chocolade

Vegan chocolade-ijsjes van Sanne

In samenwerking met Living the green life
  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Op een zoektocht naar een lifestyle die haar blijvend meer energie zou geven, kwam Sanne van Living the green life uit op een plantaardig dieet. Op haar website deelt ze recepten, foodfilmpjes en hotspots die laten zien dat plantaardig eten geen uitdaging is, maar juist leuk en ontzettend lekker, zoals deze vegan choco-ijsjes. Sanne: “Variëer er op los met toppings. Wij zijn zelf heel erg fan van kokos, hibiscus en amandelen, maar experimenteer zeker met al je persoonlijke favorieten!"

Bereiding

  1. Doe de kokosroom, de cashewpasta, de agavesiroop, de banaan, het vanille-extract en het zout in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.

  2. Verdeel het mengsel over de ijslollyvormpjes en steek er de stokjes in. Zet de ijslollyvormpjes in de vriezer en laat de ijsjes
    in 3 uur helemaal opstijven.

  3. Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie.

  4. Haal de ijslolly’s uit de vormpjes en bedruip ze met de gesmolten chocolade. Bestrooi ze tot slot met toppings naar keuze en laat de chocolade hard worden in de vriezer.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)