Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Vegan chocolade-karamelrepen met amandel & pretzels

Vegan chocolade-karamelrepen met amandel & pretzels

  • Gemiddeld

Advertentie

VOOR 12 TOT 14 STUKS

Voor de biscuitlaag

Voor de karamellaag

Voor het chocoladelaagje

Voor de topping

Gaz: "Rijk en overheerlijk. Deze karamelrepen zijn 100% rauw (zonder de pretzels) en bevatten alleen natuurlijke suikers, maar ze zijn nog altijd een traktatie. Dadels zijn een geweldige bron van energie en rijk aan vezels, calcium en ijzer, en nog veel meer."

Bereiding

  1. 1. Bekleed een vierkante bakvorm met losse bodem van 20 cm met bakpapier.

  2. 2. Maak eerst de biscuitlaag: hak alle ingrediënten behalve het amandelmeel in de blender fijn. Voeg het amandelmeel toe en pulseer tot alles volledig gemengd is tot een kleverig deeg. Druk het deeg in de bakvorm en zorg dat het een egale laag vormt. Zet de bakvorm in de diepvries en ga verder met de karamellaag.

  3. 3. Was de blender af. Pureer alle ingrediënten voor de karamellaag in de blender zo glad mogelijk. Haal de bakvorm uit de diepvries en verdeel de karamellaag gelijkmatig over de biscuit. Zet de bakvorm terug in de diepvries en laat 2 uur hard worden.

  4. 4. Haal de bakvorm na 2 uur uit de diepvries, til de biscuit voorzichtig uit de vorm en snijd in 12 tot 14 repen. Houd het mes na elke reep onder heet water om het snijden makkelijker te maken. Leg de repen op een bakplaat en zet terug in de diepvries terwijl je het chocoladelaagje maakt.

  5. 5. Roer de ingrediënten voor het chocoladelaagje in een kleine kom glad. Haal de repen uit de diepvries en besprenkel elke reep met de chocolade. Garneer met een paar pretzels of wat amandelschaafsel. Serveer direct of bewaar maximaal 2 maanden in de diepvries. Laat ze in dat laatste geval voor het serveren niet eerst ontdooien.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Vegan 100

€ 25,95
Cover voor Vegan 100