Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed een cakeblik (ca. 25×11 cm) met bakpapier. Meng in een kommetje de psylliumvezels met 1½ el koud water en laat wellen.
  2. Klop de yoghurt, de melk, de suiker, het citroenextract, de olie, de citroenrasp en het citroensap door elkaar in een kom. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de baksoda en het zout. Spatel het bloemmengsel en de gewelde psylliumvezels kort door het yoghurtmengsel tot je net geen droge stukjes meer ziet.
  3. Spatel het beslag in het cakeblik. Tik het bakblik stevig aan tegen het werkblad om luchtbelletjes uit het beslag te slaan. Bak 40 minuten in de oven, dek de cake af met aluminiumfolie en bak ca. 20 minuten verder tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Stort de cake uit de vorm en laat hem helemaal afkoelen op een rooster.
  4. Klop voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap in een kleine kom. Wil je een dikker glazuur, voeg dan meer suiker toe. Vind je het glazuur juist te dik, voeg meer citroensap toe. Schenk het glazuur over de afgekoelde cake en versier met wat citroenrasp. Laat het glazuur ca. 1 uur drogen en snijd de cake in plakken.

Per plak: ca. 322 kcal
5 g eiwit | 6 g vet | 61 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helen Graves Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden