Bereiding
- Meng de bloem met de poedersuiker en een snuf zout in een kom. Roer er geleidelijk met een garde de amandelmelk doorheen; zorg dat je geen klontjes krijgt. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel fijn en roer de rasp samen met de olie door het beslag. Dek af en laat ca. 30 minuten rusten.
- Snijd met een scherp mes de dikke schil van beide sinaasappels en zorg daarbij dat de witte schil volledig verwijderd is. Snijd de sinaasappels in dunne schijfjes.
- Verhit telkens 1 tl van de plantaardige boter in een koekenpan en schep er zoveel beslag in dat het net de hele pan bedekt. Bak iedere crêpe tot de bovenkant droog is en draai hem dan voorzichtig om. Bak nog 1 minuut. Leg de crêpe op een bord en ga door tot het beslag op is.
- Bestrijk de crêpes met de pure chocoladepasta, leg er wat sinaasappelschijfjes op en vouw de crêpes in vieren. Bestrooi met de pistachenoten.
Per portie: ca. 480 kcal
9 g eiwit | 26 g vet | 48 g koolhydraten
Foto’s & receptuur: Willem van Santen