Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
vegan crepes

Vegan crêpes met sinaasappel en pure chocoladepasta

In samenwerking met So Vegan So Fine
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Blijf je in de winter het liefst zo lang mogelijk onder de warme dekens liggen? Voor dit zoete ontbijtje kom je graag je bed uit!

Bereiding

  1. Meng de bloem met de poedersuiker en een snuf zout in een kom. Roer er geleidelijk met een garde de amandelmelk doorheen; zorg dat je geen klontjes krijgt. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel fijn en roer de rasp samen met de olie door het beslag. Dek af en laat ca. 30 minuten rusten.

  2. Snijd met een scherp mes de dikke schil van beide sinaasappels en zorg daarbij dat de witte schil volledig verwijderd is. Snijd de sinaasappels in dunne schijfjes.

  3. Verhit telkens 1 tl van de plantaardige boter in een koekenpan en schep er zoveel beslag in dat het net de hele pan bedekt. Bak iedere crêpe tot de bovenkant droog is en draai hem dan voorzichtig om. Bak nog 1 minuut. Leg de crêpe op een bord en ga door tot het beslag op is.

  4. Bestrijk de crêpes met de pure chocoladepasta, leg er wat sinaasappelschijfjes op en vouw de crêpes in vieren. Bestrooi met de pistachenoten.

Per portie: 480 kcal | 48 g koolhydraten | 9 g eiwit | 26 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)