Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vegan Dutch baby pancake

Vegan Dutch baby pancake

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Sanne: "Dutch baby pancake? Dit is in andere landen een bekend Hollands gerecht, maar gek genoeg hebben de meeste Nederlanders er nog nooit van gehoord. Het is een soort pannenkoek die je gaart in de oven, waardoor hij mega-luchtig wordt. Samen met vers fruit en poedersuiker is dit smullen geblazen. De hoogste tijd om kennis te maken met deze Hollandse glorie!"

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenvaste pan in met boter of olie.

  2. Meng het bakmeel, de aquafaba, het vanille-extract, de melk en kokosbloesemsuiker in een blender of keukenmachine tot een egale massa.

  3. Schenk het beslag voor de vegan Dutch baby pancake in de ingevette pan en zet ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Houd de pancake goed in de gaten, deze moet mooi goudbruin worden.

  4. Haal de pan uit de oven (let op: hij is heet!) en verdeel het rood fruit in het midden van de pannenkoek. Schep er een lepel chocoladepasta op en bestuif met wat poedersuiker.

Dit recept voor vegan Dutch baby pancake is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life. Daar kun je ook gratis het e-book Easy Vegan Sweets aanvragen met meer zoete gerechten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)