Sanne: "Dutch baby pancake? Dit is in andere landen een bekend Hollands gerecht, maar gek genoeg hebben de meeste Nederlanders er nog nooit van gehoord. Het is een soort pannenkoek die je gaart in de oven, waardoor hij mega-luchtig wordt. Samen met vers fruit en poedersuiker is dit smullen geblazen. De hoogste tijd om kennis te maken met deze Hollandse glorie!"
Sanne: "Dutch baby pancake? Dit is in andere landen een bekend Hollands gerecht, maar gek genoeg hebben de meeste Nederlanders er nog nooit van gehoord. Het is een soort pannenkoek die je gaart in de oven, waardoor hij mega-luchtig wordt. Samen met vers fruit en poedersuiker is dit smullen geblazen. De hoogste tijd om kennis te maken met deze Hollandse glorie!"
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenvaste pan in met boter of olie.
Meng het bakmeel, de aquafaba, het vanille-extract, de melk en kokosbloesemsuiker in een blender of keukenmachine tot een egale massa.
Schenk het beslag voor de vegan Dutch baby pancake in de ingevette pan en zet ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Houd de pancake goed in de gaten, deze moet mooi goudbruin worden.
Haal de pan uit de oven (let op: hij is heet!) en verdeel het rood fruit in het midden van de pannenkoek. Schep er een lepel chocoladepasta op en bestuif met wat poedersuiker.
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!