Vegan fajita bowl
Eenvoudig2 personen25 minuten bereiden
Een heerlijke plantaardige fajita bowl met plantaardige kip en avocado. Door het toevoegen van jalapeño peper heeft deze bowl lekker veel pit.
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 1/2 bouillonblokje
- 175 g plantaardige kip
- 1/2 rode paprika (in reepjes)
- 1/2 gele paprika (in reepjes)
- 1/2 groene paprika (in reepjes)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 kleine rode ui (in halve ringen)
- 1 avocado (in partjes)
- 2 partjes limoen
- peterselie of koriander ter garnering
- 1 jalapeño (in plakjes)
- olie
- zout en peper
- Voor de tomatensalsa:
- 2 tomaten (in blokjes)
- het sap van 1/2 limoen
- 1/2 rode ui (gesnipperd)
- 2 el peterselie of koriander (fijngesneden)
- zout en peper
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Kook de quinoa met het bouillonblokje volgens de verpakking.
- Verhit wat olie in een pan, voeg de reepjes paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en wat zout toe en bak voor ongeveer vijf minuten.
- Bak in een andere koekenpan de plantaardige kip met een snuf zout.
- Meng de ingrediënten voor de tomatensalsa.
- Verdeel de quinoa over twee kommen en serveer met de gebakken paprika, plantaardige kip, tomatensalsa, rode ui, avocado, limoenpartjes, jalapeño en peterselie of koriander.