Bereiding
1. Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de wortels in kleine blokjes en de bloemkool in kleine roosjes.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit een paar minuten. Voeg daarna de wortel, bloemkool, kerrie en het gemalen komijnzaad toe. Bak 1 minuut.
3. Spoel de gedroogde rode linzen af onder stromend water in een fijne zeef en voeg ze toe aan het groentemengsel in de pan. Giet het hete water erbij en laat de soep 20 minuten op middelhoog vuur koken. Roer regel matig door. Laat de spinazie op het eind nog kort meekoken.
4. Breng de soep met peper en zout goed op smaak.
Tip van Lisa: in dit recept zit geen bouillon om zo de pure smaak van groenten en kruiden sterker naar voren te laten komen. Voeg op het einde wel echt wat zout toe, anders zullen de smaken niet goed tot hun recht komen. Het staat je natuurlijk ook vrij om een groentebouillonblokje toe te voegen voor de smaak!
Foodfotografie: Saskia Lelieveld. Omslag: Joshua Rood.
