Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Vegan nasi van Maartje

Vegan nasi van Maartje

In samenwerking met Maartjemaria.com
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de scrambled tofu

Voor de nasikruiden

Voor de satésaus

Maartje: “Een recept moet bij mij aan drie voorwaardes voldoen: het moet lekker, simpel en in verhouding zijn. Ik zie vaak plantaardige gerechten waarbij bijvoorbeeld bergen noten worden gebruikt of een eiwitbron helemaal wordt weggelaten. Lekker, maar niet helemaal in balans. Het recept voor deze vegan nasi heeft alles waar ik voor sta.”

Bereiding

  1. 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen water in een waterkoker en giet dit over de doperwten om ze te ontdooien. Giet de rijst en de doperwten af.

  2. 2. Verhit voor de scrambled tofu de olie een koekenpan en bak er de tofu, de knoflook, de kruiden en de specerijen ca. 5 minuten in. Roer af en toe door. Breng de scrambled tofu op smaak met zout en peper en zet apart.

  3. 3. Meng in een kom alle ingrediënten voor de nasikruiden. Verhit 1 el olie in een wok en bak er de ui en de knoflook in ca. 6 minuten zacht in. Voeg de paprika en de nasikruiden toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee. Voeg de prei, de doperwten en de rijst toe en roerbak het geheel nog ca. 5 minuten verder.

  4. 4. Verhit voor de satésaus de olie in een klein pannetje en bak de gember er kort in aan. Voeg de overige ingrediënten toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Zodra de saus kookt zal hij snel dikker worden. Mocht de saus te dik worden, kun je hem met een extra scheutje melk iets verdunnen.

  5. 5. Verdeel de nasi over de borden en serveer met de scrambled tofu en de satésaus.

“Hoi, ik ben Maartje en je zou me kunnen kennen van mijn blog www.maartjemaria.com of als schrijver van het boek Plantaardig Presteren. Ik begon mijn blog in 2017 omdat ik wilde laten zien dat lekker en gezond eten prima hand in hand kunnen gaan wanneer je kiest voor een plantaardig voedingspatroon, en dat dit ook heel goed kan in combinatie met een sportieve levensstijl. Ik deel alles rondom mijn eigen reis als vegan triatleet en probeer mijn lezers te inspireren om ook het beste uit zichzelf te halen!”

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)