Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Bloemkoolpizza

Vegan pizza met bloemkoolbodem en bietenspread van Simone en Lara

In samenwerking met Meer dan sla
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Simone en Lara richtten zo'n drie jaar geleden @meerdansla op om mensen te stimuleren en te inspireren om vaker plantaardig te gaan eten. De producten die ze gebruiken zijn voor iedereen toegankelijk en betaalbaar, de recepten zijn maakbaar, kleurrijk en smaakvol. Simone en Lara: “Geen gedoe met een enorme lijst aan ingrediënten of uren in de keuken! Met deze plantaardige bloemkoolpizza’s zorg je voor een kleurrijk feestje op tafel. Een heerlijk recept om iedereen te laten zien dat veganistisch eten betaalbaar, makkelijk en lekker is!"

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal tot kleine korrels. Kook de korrels in ca. 4 minuten gaar.

  2. Wring de bloemkool goed uit in een theedoek om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Meng het chiazaad met 6 el water in een kommetje en laat dit een paar minuten staan.

  3. Meng de afgekoelde bloemkool met het kokosmeel, het chiazaadmengsel, de knoflook, de kruiden en zout en peper tot een compact deeg. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol het deeg op een vel bakpapier met een deegroller uit tot 2 pizzabodems.

  4. Leg de paprika en de ui naast de pizzabodems op het bakpapier. Besprenkel de groente met de olijfolie en be-strooi met zout en peper.Bak de pizzabodems en de groente ca. 30 minuten in de oven, draai daarna om en bak nog 10 minuten verder zo-dat de andere kant ook goudbruin kleurt. Kijk af en toe of de paprika en de ui niet al te donker kleuren. Haal ze zo nodig eerder uit de oven.

  5. Haal het geheel uit de oven en laat de bodems 5 minuten afkoelen, zodat de hummus niet direct smelt wanneer je hem erover verdeelt. Bestrijk daarna de bodems met de bietenhummus en beleg de pizza’s met de paprika, ui, avo-cado, wat zongedroogde tomaatjes en de tuinkers.

  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en verdeel ze over de pizza’s. Eet smakelijk!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)