Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal tot kleine korrels. Kook de korrels in ca. 4 minuten gaar.
  2. Wring de bloemkool goed uit in een theedoek om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Meng het chiazaad met 6 el water in een kommetje en laat dit een paar minuten staan.
  3. Meng de afgekoelde bloemkool met het kokosmeel, het chiazaadmengsel, de knoflook, de kruiden en zout en peper tot een compact deeg. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol het deeg op een vel bakpapier met een deegroller uit tot 2 pizzabodems.
  4. Leg de paprika en de ui naast de pizzabodems op het bakpapier. Besprenkel de groente met de olijfolie en be-strooi met zout en peper.Bak de pizzabodems en de groente ca. 30 minuten in de oven, draai daarna om en bak nog 10 minuten verder zo-dat de andere kant ook goudbruin kleurt. Kijk af en toe of de paprika en de ui niet al te donker kleuren. Haal ze zo nodig eerder uit de oven.
  5. Haal het geheel uit de oven en laat de bodems 5 minuten afkoelen, zodat de hummus niet direct smelt wanneer je hem erover verdeelt. Bestrijk daarna de bodems met de bietenhummus en beleg de pizza’s met de paprika, ui, avo-cado, wat zongedroogde tomaatjes en de tuinkers.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en verdeel ze over de pizza’s. Eet smakelijk!

Volg Simone en Lara via meerdansla.nl