Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal tot kleine korrels. Kook de korrels in ca. 4 minuten gaar.
- Wring de bloemkool goed uit in een theedoek om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Meng het chiazaad met 6 el water in een kommetje en laat dit een paar minuten staan.
- Meng de afgekoelde bloemkool met het kokosmeel, het chiazaadmengsel, de knoflook, de kruiden en zout en peper tot een compact deeg. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol het deeg op een vel bakpapier met een deegroller uit tot 2 pizzabodems.
- Leg de paprika en de ui naast de pizzabodems op het bakpapier. Besprenkel de groente met de olijfolie en be-strooi met zout en peper.Bak de pizzabodems en de groente ca. 30 minuten in de oven, draai daarna om en bak nog 10 minuten verder zo-dat de andere kant ook goudbruin kleurt. Kijk af en toe of de paprika en de ui niet al te donker kleuren. Haal ze zo nodig eerder uit de oven.
- Haal het geheel uit de oven en laat de bodems 5 minuten afkoelen, zodat de hummus niet direct smelt wanneer je hem erover verdeelt. Bestrijk daarna de bodems met de bietenhummus en beleg de pizza’s met de paprika, ui, avo-cado, wat zongedroogde tomaatjes en de tuinkers.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en verdeel ze over de pizza’s. Eet smakelijk!
Volg Simone en Lara via meerdansla.nl