Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
vegetarische kapsalon

Vegetarische kapsalon met knolselderijshoarma en big mac saus

Dit recept is van onze foodies friends Nienke van Foxilicious.
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Wat is jouw guilty pleasure? Onze Foodies Friend Nienke gaf ons dit recept voor een vegetarische kapsalon, maar hier zouden wij ons niet voor schamen!

Bereiding

  1. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Sprenkel 3 el olijfolie over beide bakplaten. Verwarm de bakplaten met olijfolie in de oven (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C) voor. Was intussen de aardappels en snijd ze in frieten. Schil de  knolselderij en snijd in reepjes (formaat shoarmavlees).

  2. Neem de bakplaten uit de oven en leg de aardappel op de ene bakplaat en de knolselderij op de andere. Pak de uiteinden van het bakpapier en hussel goed zodat de olijfolie overal verdeeld is. Bestrooi de knolselderij met de  shoarmakruiden en hussel opnieuw. Zet de bakplaten terug in de oven – de friet bovenin en de knolselderijshoarma onderin. Bak ca. 30 minuten in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin zijn. Bestrooi ze flink met zeezout naar smaak.

  3. Meng voor de big mac saus alle ingrediënten en roer goed door. Bewaar in de koelkast.

  4. Verdeel de friet over een schaal. Verdeel de knolselderijshoarma en de sla eroverheen. Leg de tomaatjes, de ui en de augurk er bovenop en serveer met flinke klodders big mac saus.

Dit recept is van onze foodies friends Nienke van Foxilicious

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)