Vegetarische kerstmiscurry
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Voor de gehaktballetjes: meng alle ingrediënten door elkaar, vorm gehaktballetjes ter grootte van pingpongballetjes (ca. 20 g per stuk). Leg ze op een bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven op 180°C. Zet opzij.
Verhit de plantaardige olie in een pan op lag vuur. Voeg de ui, knoflook, geelwortel, chilipeper en gember toe en fruit het geheel 10 minuten. Regelmatig roeren.
Voeg de zoete aardappel toe, roer goed door, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten pruttelen. Regelmatig roeren.
Zodra de zoete aardappel zacht begint te worden, voeg je de kokosmelk en het water toe. Roer goed door en laat 20 minuten sudderen tot de aardappel goed zacht is.
Haal de pan van het vuur en breng op smaak met de sojasaus. Zet opzij terwijl je de gehaktballetjes marineert.
Doe alle ingrediënten voor de marinade (behalve de sesamzaadjes) in een pan die groot genoeg is voor alle gehaktballetjes en zet deze op middelhoog vuur. Verhit het geheel tot de saus borrelt en met een derde is gereduceerd en voeg de gehaktballetjes toe. Bak deze al roerend een paar minuten mee totdat de marinade goed verdeeld is over de gehaktballetjes. Voeg de sesamzaadjes toe en roer goed door elkaar.
Serveer de gehaktballetjes en curry met gestoomde rijst en wat granaatappelpitjes.