Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en fruit ca. 4 minuten. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe. Blijf goed roeren en blus het geheel af met de azijn. Voeg de blaadjes van de tij m toe en laat alles ca. 15 minuten pruttelen op laag vuur. Blijf regelmatig roeren.

2. Verhit in een andere koekenpan de olie op middelhoog vuur. Meng de bloem met een beetje zout en haal de sardines door het bloemmengsel. Klop het overtollige bloem eraf en leg de sardines in de olie. Bak de sardines 2-3 minuten aan beide
zijden. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

3. Verdeel de sardines met het uienmengsel over een schaal en garneer eventueel met wat blaadjes tijm. Serveer het gerecht warm of op kamertemperatuur.

Per portie: ca. 658 kcal
36 g eiwit | 41 g vet | 35 g koolhydraten

Receptuur & foodstyling: Bart van Olphen Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren