Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Venetiaanse stijl sardines

Venetiaanse stijl sardines

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bart: “Dit is één van mijn grote favorieten en waarschijnlijk het meest typische Venetiaanse gerecht dat je zult vinden. Zo simpel, maar zo lekker. Door de uien voor langere tijd te stoven, zonder dat ze bruin worden, worden ze heerlijk zoet. Dit gaat prachtig samen met het zuurtje van de azijn, de rozijnen en de bite van de pijnboompitten. Serveer het gerecht warm of, zoals de Venetianen vaak doen, op kamertemperatuur.”

Bereiding

  1. 1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en fruit ca. 4 minuten. Voeg de rozijnen en de pijnboompitten toe. Blijf goed roeren en blus het geheel af met de azijn. Voeg de blaadjes van de tij m toe en laat alles ca. 15 minuten pruttelen op laag vuur. Blijf regelmatig roeren.

  2. 2. Verhit in een andere koekenpan de olie op middelhoog vuur. Meng de bloem met een beetje zout en haal de sardines door het bloemmengsel. Klop het overtollige bloem eraf en leg de sardines in de olie. Bak de sardines 2-3 minuten aan beide

  3. 3. Verdeel de sardines met het uienmengsel over een schaal en garneer eventueel met wat blaadjes tijm. Serveer het gerecht warm of op kamertemperatuur.

Per portie: 658 kcal | 35 g koolhydraten | 36 g eiwit | 41 g vet

Receptuur & foodstyling: Bart van Olphen Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)