Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Venkel met zalm en aardappelpuree

Venkel met zalm en aardappelpuree

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Breng de aardappels met koud water en wat zout aan de kook en kook ze in ca. 15 minuten gaar. Snijd de venkel in lange repen. Snijd de zalmfilet in blokjes. Snijd de bieslook fijn.

  2. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak er de venkel ca. 5 minuten in. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Voeg de melk en 2 el boter toe aan de aardappels en stamp het geheel tot een fijne puree. Breng de puree op smaak met zout en peper en roer er de bieslook doorheen.

  3. Voeg de zalmblokjes toe aan de venkel en bak nog ca. 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de venkel en de zalm met de warme aardappelpuree.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)