Venkel met zalm en aardappelpuree
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Breng de aardappels met koud water en wat zout aan de kook en kook ze in ca. 15 minuten gaar. Snijd de venkel in lange repen. Snijd de zalmfilet in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak er de venkel ca. 5 minuten in. Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Voeg de melk en 2 el boter toe aan de aardappels en stamp het geheel tot een fijne puree. Breng de puree op smaak met zout en peper en roer er de bieslook doorheen.
Voeg de zalmblokjes toe aan de venkel en bak nog ca. 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de venkel en de zalm met de warme aardappelpuree.