Venkelrisotto met garnalen
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de venkelknollen en snijd het loof eraf. Bewaar het loof. Snijd de venkelknollen in blokjes. Breng 800 ml water aan de kook met het groentebouillonblokje.
Verhit de olie en fruit er de venkel en het venkelzaad ca. 2 minuten in. Voeg de rijst toe en fruit hem tot hij glazig wordt. Blus af met zo veel bouillon dat de rijst net onderstaat. Kook de risotto op laag vuur in ca. 18 minuten beetgaar en voeg steeds als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe.
Rasp de parmezaan. Houd 2 el garnalen apart en roer de overige garnalen met de parmezaan en de boter door de risotto. Breng op smaak met zout en peper en laat de risotto ca. 1 minuut rusten.
Serveer de risotto en verdeel er de overige garnalen en het venkelloof overheen.