Venkelworst-smashburgers met rucola-rode-uisalsa
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd voor de salsa de rucola fijn. Pel en snipper de rode ui. Hak de olijven grof. Meng de rucola, de rode ui, de olijven en de olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en wittewijnazijn.
Druk het worstvlees uit het vel en verdeel elk worstje in 2 gelijke delen. Vorm er balletjes van en druk deze tussen vershoudfolie plat tot burgers. Leg kort terug in de koelkast, zodat ze iets steviger worden.
Snijd de stukken gegrilde paprika zo, dat ze ongeveer het formaat van het burgerbroodje hebben. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Verhit een grote bakpan of grillplaat. Wrijf de burgers in met wat olie en bak ze aan beide zijden goudbruin en krokant. Verwarm de paprika ook kort op de grillplaat. Beleg de onderste helft van elk broodje met 2 burgers, de paprika en de plakken mozzarella. Schep de salsa eroverheen en leg de bovenste helften van de broodjes erop.