Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Venkelworst-smashburgers

Venkelworst-smashburgers met rucola-rode-uisalsa

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de salsa

Benodigdheden

  • vershoudfolie
Tip
Wissel de burgers, paprika en mozzarella af voor een mooi én lekker effect.

Bereiding

  1. Snijd voor de salsa de rucola fijn. Pel en snipper de rode ui. Hak de olijven grof. Meng de rucola, de rode ui, de olijven en de olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en wittewijnazijn.

  2. Druk het worstvlees uit het vel en verdeel elk worstje in 2 gelijke delen. Vorm er balletjes van en druk deze tussen vershoudfolie plat tot burgers. Leg kort terug in de koelkast, zodat ze iets steviger worden.

  3. Snijd de stukken gegrilde paprika zo, dat ze ongeveer het formaat van het burgerbroodje hebben. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Verhit een grote bakpan of grillplaat. Wrijf de burgers in met wat olie en bak ze aan beide zijden goudbruin en krokant. Verwarm de paprika ook kort op de grillplaat. Beleg de onderste helft van elk broodje met 2 burgers, de paprika en de plakken mozzarella. Schep de salsa eroverheen en leg de bovenste helften van de broodjes erop.

Per portie: 588 kcal | 49 g koolhydraten | 25 g eiwit | 32 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)