Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Venkelworst-smashburgers

Smashburgers met venkelworst en rucola-rodeuisalsa

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Wel je zelf de beste burgers bouwen? Met dit recept maak je heerlijke venkelworst-smashburgers met rucola-rodeuisalsa.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de salsa

Benodigdheden

  • vershoudfolie
Wel je zelf de beste burgers bouwen? Met dit recept maak je heerlijke venkelworst-smashburgers met rucola-rodeuisalsa.
Serveertip
Wissel de burgers, paprika en mozzarella af voor een mooi én lekker effect.

Bereiding

  1. Snijd voor de salsa de rucola fijn. Pel en snipper de rode ui. Hak de olijven grof. Meng de rucola, de rode ui, de olijven en de olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en wittewijnazijn.

  2. Druk het worstvlees uit het vel en verdeel elk worstje in 2 gelijke delen. Vorm er balletjes van en druk deze tussen vershoudfolie plat tot burgers. Leg kort terug in de koelkast, zodat ze iets steviger worden.

  3. Snijd de stukken gegrilde paprika zo, dat ze ongeveer het formaat van het burgerbroodje hebben. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Verhit een grote bakpan of grillplaat. Wrijf de burgers in met wat olie en bak ze aan beide zijden goudbruin en krokant. Verwarm de paprika ook kort op de grillplaat. Beleg de onderste helft van elk broodje met 2 burgers, de paprika en de plakken mozzarella. Schep de salsa eroverheen en leg de bovenste helften van de broodjes erop.

Per portie: 588 kcal | 49 g koolhydraten | 25 g eiwit | 32 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)