Verse pasta met truffel en gegrilde paddenstoelen
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Bereiding
Meng de tijm met de peterselie, de azijn, 2 el olijfolie en wat zout en peper. Halveer de paddenstoelen in de lengte, leg ze in de marinade en laat ca. 30 minuten staan.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de sjalot glazig in. Blus af met de slagroom en breng aan de kook. Voeg de truffel toe en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met wat zout. Gril de paddenstoelen in een hete grillpan of op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta door de roomsaus en verwarm nog kort op matig vuur. Voeg wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Verdeel de pasta over borden en leg er de gegrilde paddenstoelen bovenop. Garneer met de parmezaan.