Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Verse pasta met truffel en gegrilde paddenstoelen

Verse pasta met truffel en gegrilde paddenstoelen

In samenwerking met Gallo Family Vineyards
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de tijm met de peterselie, de azijn, 2 el olijfolie en wat zout en peper. Halveer de paddenstoelen in de lengte, leg ze in de marinade en laat ca. 30 minuten staan.

  2. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er de sjalot glazig in. Blus af met de slagroom en breng aan de kook. Voeg de truffel toe en breng op smaak met zout en peper. Houd warm.

  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met wat zout. Gril de paddenstoelen in een hete grillpan of op de barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta door de roomsaus en verwarm nog kort op matig vuur. Voeg wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Verdeel de pasta over borden en leg er de gegrilde paddenstoelen bovenop. Garneer met de parmezaan.

Per portie: 508 kcal | 42 g koolhydraten | 14 g eiwit | 31 g vet

Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers Receptuur en foodstyling: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)