Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Runderstoof kaasscones

Verwarmende runderstoof met kaasscones

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Voor de kaasscones

Benodigdheden

  • ronde steker (5 cm Ø)
  • bakpapier
De kaasscones zijn echt een perfecte toevoeging aan deze runderstoof. Weer iets anders dan je gewend bent, maar juist daardoor onwijs lekker.

Bereiding

  1. Ontdooi de runderstoof een nacht in de koelkast als hij uit de diepvries komt. Doe hem in een braadpan en roer de mosterd erdoorheen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hete lucht: 180⁰C). Doe voor de scones het bakmeel in een kom en roer de cayennepeper, het bakpoeder en het zout. Wrijf met je vingers de boter erdoorheen tot je een zanderige textuur hebt. Roer met een tafelmes de kaas en de peterselie erdoorheen.

  3. Schenk de melk erbij en roer met het mes door het bloem mengsel tot je een grof deeg hebt. Voeg zo nodig wat extra melk toe. Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed zachtjes tot slierten bloem erin gekneed zijn – probeer niet te veel te kneden, dan worden de scones taai. Rol of duw het deeg ca. 1 cm dik. Steek met een ronde steker (5 cm Ø) ca. 18 scones uit het deeg. Leg de scones in een enkele laag op de runderstoof met wat ruimte ertussen – ze zetten tijdens het bakken nog uit. Leg scones die niet in de pan passen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat extra kaas, leg het deksel op de pan en bak samen met de rest van de scones ca. 15 minuten in de oven.

  4. Neem de bakplaat met scones uit de oven en laat afkoelen. Neem het deksel van de braadpan en zet nog ca. 15 minuten in de oven, of tot de scones in de pan aan de bovenkant gerezen en goudkleurig zijn. Serveer met gekookte groene groenten.

Per portie: 876 kcal | 58 g koolhydraten | 62 g eiwit | 43 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt, Cassie Best, Chintal Patel, Helena Busiakiewicz & Samuel Goldsmith Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie