Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
trifle van Vesters

Vesters inspiratie: Trifle

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Klop de slagroom met de suiker en de uitgeschraapte vanille stijf in een mengkom en bewaar in de koelkast.

  2. 2 Steek met een steekring een cirkel uit de plak cake, leg deze apart. Eet de helft van wat overblijft van de cake op en doe de andere helft hiervan onder in de coupes. Shep hierop per coupe 1 eetlepel cream sherry.

  3. 3 Meng de gehalveerde aarbeien in de andere mengkom met de rabarberjam en de blauwe bessen. Schep van dit mengsel twee lepels op de cake in de coupes.

  4. 4 Shep hierop twee lepels banketbakkersroom en leg hierop de rond uitgestoken plak cake. Schep hierop twee lepels cream sherry.

  5. 5 Ga verder met opbouwen op dezelfde manier als hiervoor: twee eetlepels fruitmengsel en twee eetlepels custard. Druk dit zachtjes aan met een lepel en laat dit een uur in de koelkast opstijven.

  6. 6 Verdeel dan de slagroom over de coupes en strijk ze strak af aan de bovenkant met de spatel. Laat verder opstijven tot je de trifles gaat gebruiken en verdeel vlak voor het serveren wat amandel, pistache en gemberolie over de bovenkant.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)