Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Vesters' salade met gegrilde sardines

Vesters' salade met gegrilde sardines

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vraag 1 à 2 dagen van tevoren aan je visboer of hij sardines wil bestellen, zo vers als maar mogelijk is en vraag hem ook of hij ze wil ‘schubben.’ Leg ze thuis in de koelkast tussen een theedoek.

  2. Maak een barbecue heet met houtskool ongeveer een 30 minuten voor dat je gaat grillen, indien je geen barbecue hebt, gebruik dan een grillpan.

  3. Was de sla en pluk de mooiste en friste blaadjes, laat ze uitlekken op een theedoek, was de tomaatjes en halveer ze. Snijd de venkelknol over doormidden en schil de buitenste laag van de bladeren, snijd de venkel in reepjes van ongeveer ½ cm breed en 6 cm lang. Blancheer de reepjes in ruim water met zout en laat ze afkoelen in ijswater.

  4. Laat de olijven uitlekken. Snijd een sjalot in halve ringen en stoof deze kort in wat olijfolie, laat ze afkoelen in een bolzeef. Meng in een bakje de 6 el olijfolie en de azijn met wat peper en zout. Leg de sla op een bord, verdeel venkel, sjalot, tomaat en olijf erover en lepel er dan de olie en azijn naar believen overheen. Voeg nog wat peper en zout toe als je daar nog behoefte aan hebt.

  5. Zet de salade op tafel en vet de sardines en het hete barbecue rooster in met olijfolie en leg de sardines op de grill. Gril de visjes en bestrooi ze tijdens het grillen licht met wat zeezout of fleur de sel, afhankelijk van de hitte van de barbecue en de afstand tot het rooster zijn ze in 3 tot 6 minuten per kant gaar. Serveer de sardines en eet ze op met de salade, het brood en droge witte wijn.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)