Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Vignarola (Italiaanse voorjaarsstoof)

Vignarola met spek en artisjok

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer de tuinbonen en doperwten maximaal 2 minuten in ruim en gezouten kokend water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen. Zet apart.

  2. Was de romainesla en snijd hem overdwars in dunne repen. Snijd de ui en knoflook fijn en de artisjokharten in twee of vier delen, afhankelijk van de grootte. Snijd het ontbijtspek in dunne reepjes en bak het in een grote koekenpan aan. Als het spek kleur begint te krijgen voeg je de ui, knoflook en artisjokharten toe en zet je het vuur lager. Als de ui glazig gaat zien, voeg je de romainesla toe. Roer alles goed door en voeg als laatste de doperwten en tuinbonen toe. Roer nog eens goed door en laat door en door warm worden. Proef en maak op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

  3. Zet de pan opzij en verhit een grillpan op je pitje. Snijd het brood in mooie sneden en rooster ze met een drupje olijfolie tot er een mooie grillstreep op staat.

  4. Leg op elk bord twee stukjes brood en leg de vignarola er half op. Maak af door er naar smaak wat citroenschil over te raspen en citroensap op te druppelen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)