
Viral Hot Apple Crumble: zo maak je ‘m zelf
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de custard de melk met het vanillestokje in een pannetje en breng rustig aan de kook. Neem van het vuur en laat 10 minuten trekken.
Kluts de eidooiers met de suiker en een snuf zout goed door elkaar. Voeg de bloem toe en roer tot een glad papjes.
Giet al roerend met een garde de warme melk bij het dooiermengsel en meng goed. Giet het geheel terug in de pan, verwijder het vanillestokje.
Breng rustig opnieuw aan de kook en blijf continu goed over de bodem van de pan roeren. Laat de custard op laag vuur ca. 1 minuut koken. Neem van het vuur, dek af met folie en laat afkoelen.
Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snijd in gelijke stukken. Doe ze met de suiker, het citroensap en het kaneelpoeder in een pan en zet op middelhoog vuur. Leg een deksel op de pan en laat de appeltjes ca. 15 minuten stoven, tot ze uit elkaar beginnen te vallen.
Neem van het vuur en laat afkoelen. Druk evt. grote stukken appel nog een beetje kapot met een lepel.
Verkruimel de haverkoekjes grof. Verdeel de appelcompote over 6 schaaltjes en strooi er de koekkruimels over. Schep er 2 flinke lepels van de custard op. Bestrooi met een laag kristalsuiker en karamelliseer direct met een gasbrander.