Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Vis- en zeevruchtenschotel

Vis- en zeevruchtenschotel

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Dit jaar delen we maandelijks in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Ditmaal een luxe vis- en zeevruchtenschotel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de tonijnsalade

Dit jaar delen we maandelijks in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Ditmaal een luxe vis- en zeevruchtenschotel.
Tips van de chef
Je kunt de tonijn in de salade ook vervangen door gerookte zalm. Of geef er toastjes bij in plaats van brood. Snijd alle ingrediënten in mooie, hapklare porties. Dat ziet er mooi uit en eet ook makkelijker. Wil je echt voor luxe gaan? Serveer er dan oesters bij.

Bereiding

  1. Meng voor de tonijnsalade alle ingrediënten in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sardines, de zalm en de makreel over een mooie schaal. Doe de garnalen, de cocktailsaus en de augurken in kommetjes en zet erbij. Schik de citroenpartjes ertussen. Serveer met brood.

Per portie: 468 kcal | 21 g koolhydraten | 29 g eiwit | 26 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!