Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Viscurry met kokos, tomaat en kerrieblad

Viscurry met kokos, tomaat en kerrieblad

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Zin om je even in India te wanen? Met dit recept voor viscurry met kokos, tomaat en kerrieblad lukt dat sowieso.

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en rasp of hak hem fijn. Maal de ui, de knoflook en de gember in een vijzel tot een fijne pasta. Verhit de olie in een pan en fruit er de pasta ca. 5 minuten in. Snijd de groene peper in ringetjes en voeg hem met de garam masala en de kerrieblaadjes toe aan de uienpasta. Fruit nog ca. 3 minuten.

  2. Snijd de vis in blokjes. Halveer de kerstomaten. Voeg de vis, de tomaten en de kokosmelk toe. Laat het geheel afgedekt ca. 8-10 minuten op laag vuur koken. Roer de tamarindepasta en de suiker erdoorheen en voeg eventueel wat zout toe.

  3. Was de koriander, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. serveer de curry in kommen en strooi er de koriander overheen. Serveer met basmatirijst.

Per portie: 245 kcal | 11 g koolhydraten | 22 g eiwit | 11 g vet

Foto’s: Stephan van Raay. Uitgave: foodies februari 2013

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)