
Viscurry met kokos, tomaat en kerrieblad
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de gember en rasp of hak hem fijn. Maal de ui, de knoflook en de gember in een vijzel tot een fijne pasta. Verhit de olie in een pan en fruit er de pasta ca. 5 minuten in. Snijd de groene peper in ringetjes en voeg hem met de garam masala en de kerrieblaadjes toe aan de uienpasta. Fruit nog ca. 3 minuten.
Snijd de vis in blokjes. Halveer de kerstomaten. Voeg de vis, de tomaten en de kokosmelk toe. Laat het geheel afgedekt ca. 8-10 minuten op laag vuur koken. Roer de tamarindepasta en de suiker erdoorheen en voeg eventueel wat zout toe.
Was de koriander, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. serveer de curry in kommen en strooi er de koriander overheen. Serveer met basmatirijst.