Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Vissoep met knoflookbrood

Vissoep met knoflookbrood

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 el boter in een ruime pan en bak er de visgraten ca. 2 minuten in. Voeg het venkelzaad, het chilipoeder en de bloem toe. Bak nog ca. 2 minuten. Schrap de wortel en snijd hem in stukken. Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en snijd hem in stukken. Halveer de bol knoflook. Was de tijm, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  2. Voeg de wortel, de ui, de bleekselderij, de knoflook, de tijm en de laurierblaadjes toe en blus het geheel af met de witte port. Giet de geroosterde paprika’s af en hak ze fijn. Voeg de gepelde tomaten, de geroosterde paprika, de visbouillonblokjes en ca. 1,5 l water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 45 minuten op laag vuur koken.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper 1 teentje knoflook. Was de oregano, schud hem droog, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze fijn. Smelt 2 el boter en meng de knoflook en de oregano erdoorheen. Snijd de ciabatta kruislings in en druip er de boter overheen. Bak de ciabatta ca. 15 minuten in de oven.

  4. Was de mosselen in ruim koud water en verwijder de exemplaren die zich niet sluiten of beschadigd zijn. Snijd de rode mulfilet in blokjes. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  5. Zeef de soep en schenk hem terug in de pan op laag vuur. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de mosselen, de rode mul en de garnalen toe en kook nog ca. 4 minuten op laag vuur.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)